Politika

BOSS: SDP vlada državom a moraju se tjerati da zakrpe višegodišnju opasnu rupu u trotoaru u centru Tuzle

Strah od gubitka lokalnih izbora naredne godine natjerao je SDP da konačno zakrpi bar opasnu rupu u trotoaru u centru Tuzle, što dokazuje video link https://youtu.be/o4hBYu79Sc8, i to nakon što je Mirnes Ajanović prezentirao video prilog 18. 11. 2022. godine pod nazivom: URBANI HIT TUZLANSKE SDP VLASTI – OPASNE OGROME RUPE U TROTOARU ZA UBACIVANJE SMEĆA, DOK SE NEKO NE POLOMI, POGOTOVO NOĆU JER NEMA NI RASVJETE,

 

link: https://www.facebook.com/A.Mirnes/videos/2380727405408158 a zatim isti ponovio 18. 11. 2023. godine pod nazivom: …I DANAS ISTO!, link: https://www.facebook.com/A.Mirnes/posts/825182916282622.

 

 

Za vrijeme vladavine SDP-a u Tuzli i trotoari su postali poprište opasnosti s ogromnim rupama koje predstavljaju ozbiljan rizik za građane, između ostalog što je prezentirano u Planu djelovanja od preko 150 tačaka za bolju Tuzlu i preko 100 video priloga Mirnesa Ajanovića iz gradskih i prigradskih naselja, koji dokazuju brojne po život opasne situacije gdje djeca idu u školu opasnim saobraćajnicama bez trotoara, gdje nema rasvjete, kanalizacije, vode, asfaltiranog puta, a o igralištima i zabavnim sadržajima u brojnim naseljima građani i ne razmišljaju.

 

 

“Iako je potrošeno preko milijardu KM iz budžeta Tuzle za vrijeme vladavine SDP-a, ostavljen je pečat nebrige i neodgovornosti prema brojnim infrastrukturnim problemima posebno u posljednje tri godine. Stanje nemara vlasti u kojem se Tuzla nalazi već više godina, dokazuje da je SDP pokazao ozbiljnu nesposobnost u upravljanju gradom i direktno ugrožavanje sigurnosti i kvaliteta života građana, što ukazuje na osnovanu zabrinutost građana zbog nesposobnosti SDP-a u vladavini i na višim nivoima vlasti gdje se odlučuje o sudbinama i opštoj sigurnosti svih u Bosni i Hercegovini”, istakao je Mirnes Ajanović.

 

 

12.12.2023.                                                                                 Muamer Dedić, Press BOSS-a

 

 

Podsjećamo:

U svom planu od preko 150 tačka za bolju Tuzlu, Mirnes Ajanović je naznačio, između ostalog:

  1. SANACIJA OPASNIH RUPA I OŠTEĆENJA NA TROTOARIMA Veliki broj neoznačenih otvorenih šahtova na trotoarima, opasne rupe i oštećenja na trotoarima ugrožavaju sigurnost pješaka i pored obavezne hitne sanacije. To se više ne smije i neće događati!

Program rada preko 150 tačaka: https://mirnes.ba/plan/

PREZENTACIJA SVIH PREKO 150 TAČAKA PLANA DJELOVANJA ZA BOLJU TUZLU (DVA I PO SATA + TEKST) https://youtu.be/FPm20LHywwM

Link ostalih video objava: https://www.youtube.com/@mirnesajanovic/videos Link:

PROTIV ČEGA SAM SE BORIO 30 GODINA – HRONOLOGIJA ZLA SDP-a 30 TAČAKA: https://mirnes.ba/hronologija/

Na vrh