Politika

BOSS – Nakon zatvorske kazne za Novalića i ostale na redu je zatvor za predstavnike Trojke

Pravosnažna presuda višegodišnjeg zatvora u slučaju „Respiratori“ potvrdila je pravne izjave predsjednika BOSS-a advokata Mirnesa  Ajanovića još od 29. 4. 2000. godine, ali i navode analize prvostepene presude u video prezentaciji od 8. 4. 2023. godine (https://www.youtube.com/watch?v=J6c8Q-EftyI), u kojoj je zaključeno da će drugostepeni sud potvrditi zatvorske kazne za bivšeg premijera Fadila Novalića i druge.

 

 

Sada je red na postupanje po ostalim krivičnim prijavama Mirnesa Ajanovića i krivično procesuiranje predstavnika i funkcionera Trojke, prvenstveno predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, Naroda i pravde Elmedina Konakovića, Naše stranke Edina Forte, te Gorana Čerkeza, Harisa Vranića i drugih prijavljenih lica koja su vršila antikovid teror nad građanima kovid potvrdama i obaveznom vakcinacijom, protvustavno i protivpravno oduzimajući pravo na slobodu kretanja, rada i zaštite tjelesnog integriteta, što je po apelacijama advokata Mirnesa Ajanovića potvrđeno presudom Ustavnog suda BiH broj AP 3932/21 od 23. 2. 2022. godine, u kojoj je naznačeno da su vlade i krizni štabovi protivustavnim djelovanjem kršili osnove demokratskih principa i pravnog poretka, vladavinu prava i da su ozbiljno kršili ljudska prava.

U prilogu video link https://youtu.be/WCGi4qlAdws, kao i šest saopštenja za javnost u vezi korupcije vlasti protuzakonitom nabavkom respiratora, još od 29.4.2000. godine.

 

Muamer Dedić, Press BOSS-a

Na vrh