Politika

BOSS: Ako SDP i HDZ poskupe struju KAZNITE IH NA IZBORIMA!

Ukoliko novi saziv Regulatorne komisije za energiju FBiH u petak (28.6.) odluči o poskupljenju električne energije domaćinstvima i privredi – to će značiti da su odluku donijeli SDP i HDZ i da građani imaju obavezu kazniti nenarodnu vlast na izborima, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Novi saziv Regulatorne komisije za energiju FBiH (FERK-a), u kojem je novi član iz SDP i dva iz HDZ (imenovani 12.6.), u petak (28.6.) ponovo odlučuje o zahtjevu Elektroprivrede BiH o poskupljenju električne energije domaćinstvima i privredi. Novi generalni direktor Elektroprivrede BiH Sanel Buljubašić, po biografiji član je SDP-a od 1995. godine i potpredsjednik KO SDP-a BiH Tuzla, javno je izjavio: “Deset godina nije povećavana cijena u javnom snabdijevanju mi smo i to uzeli u obzir” (17.6.).

Dakle, direktor Sanel Buljubašić, funkcioner SDP-a, očito u ime SDP-a, traži poskupljenje električne energije jer deset godina nije bilo poskupljenja, čime priznaje, u odnosu na prethodne direktore, potpunu ličnu nesposobnost na mjestu generalnog direktora Elektroprivrede BiH ali i nesposobnost SDP-a koji sa HDZ-om politiku zahvalnosti građanima za dobijanje vlasti gradi i na namjeri poskupljenja električne energije, što će izazvati poskupljenje svih proizvoda i usluga.

Na vrh