Sport

Bošnjaković: Učinit ću sve da se Sloboda podigne i uđe u mirnu luku

Nogometaši Slobode bez pobjede su već pet kola, a dolazi im aktuelni prvak države Sarajevo, što može dovesti do dužeg bodovnog posta.

Novi šef stručnog štaba Milenko Bošnjaković na velikim je mukama zbog brojnih problema, od kojih najvećim smatra psihološko stanje ekipe, koja je unazad dva mjeseca i štrajkovala, a potom promijenila dva trenera.

– Sedam dana pripremamo se za utakmicu sa Sarajevom. Vraća se Amer Bekić, nakon dva mjeseca vratio se i Saša Maksimović. Trčkaraju Yoann Martela i  Adel Halilović. Irfan Fejzić je povrijeđen, kao i Marinko Rastoka koji ne trenira već sedam dana, mada se na snimku ne vidi ništa. Adnan Osmanović je otišao iz kluba. U prvom timu Slobode napravljen je sportski zločin. Neki igrači su dovedeni, potpisali su ugovor, a poslije su dobili “papir” da ne moraju trenirati. Nekima je prijećeno ako se budu individualno spremali ili radili u teretani – izjavio je Bošnjaković, ne kazavši ko je prijetio i kojim igračima.

Zatražio je podršku javnosti, posebno medija i navijača, barem dok se ekipa ne konsoliduje. Zapitao je gdje su navijači i ljudi koji su Slobodine igrače ispraćali na svaku utakmicu, a sada nema nikoga. Rekao je da su otjerani.

– Dolazi nam Sarajevo, među top tri kluba su u BiH. Izaći ćemo da se u sportskom smislu potučemo i ostvarimo pozitivan rezultat. Ekipa je fizički spremna onoliko koliko je bilo moguće za kratko vrijeme. Ne znamo kolika je šteta nanesena igračima u psihološkom smislu. Ako treba dobit ću šećer, ali ću učiniti sve da se Sloboda podigne i uđe u mirnu luku – dodao je Bošnjaković i pozvao navijače da budu uz tim kad je najpotrebnije.

Povratnik u ekipu Amer Bekić rekao je da se “radi  na osiguranju plaća igračima”, ali da je to stvar uprave kluba.

– Nije naše da komentarišemo situaciju u klubu, nego da svaku utakmicu igramo kao da je finale. Iz svake moramo izvuči bodove, a tokom zime vidjeti kako dalje – kazao je Bekić.

Utakmica Sloboda – Sarajevo igra se na stadionu Tušanj u nedjelju od 14.30 sati.

Na vrh