Sport

Bošnjaković: Igrat će ekipa koja će utakmicu završiti „krvavih koljena“

Ekipa Zrinjskog blagi je favorit, ali pred navijačima na Tušnju nikome se neće unaprijed prepustiti tri boda, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u tuzlanskoj Slobodi, uoči sutrašnjeg derbija 1. kola Premijer lige BiH, protiv aktuelnog prvaka države.

Šef stručnog štaba Milenko Bošnjaković ističe da najjači mogući protivnik na startu prvenstva samo može stimulisati njegove pulene da odigraju što jače, pametno i korektno.

– Učinit ćemo sve što u našoj moći, kako igrači tako i stručni štab, da utakmicu odvedemo u pozitivan smjer. Ako ne ostvarimo povoljan rezultat, protivniku ćemo pružiti ruku i poželjet ćemo im puno sreće u prvenstvu – rekao je Bošnjaković na početku obraćanja novinarima.

Najveći problem Slobode, rekao je, što se ekipa sklapala u hodu. Sastav nije u svim segmentima dovoljno uigran, ali se nada da će se sutra predstaviti u najboljem mogućem svjetlu.

Osim povrijeđenog golmana Azira Muminovića svi ostali igrači su spremni i na raspolaganju stručnom štabu.

– Niko nema rezervisan dres, igrat će ekipa koja će utakmicu završiti krvavih koljena. Nije sramota izgubiti, nego je sramota ne dati maksimum. Svako će imati priliku da igra, jer je liga teška i duga. Raduje što imamo rješenja za svaku poziciju u ekipi, a to znači 20 ravnopravnih igrača, a ne samo prvih 11. Želimo veći posjed lopte, a u timu smo posložili na svakom mjestu po dva igrača – kaže Bošnjaković.

Kapiten ekipe Perica Ivetić pozvao je sve navijače i prijatelje Slobode da dođu na Tušanj i pomognu “crveno-crnima” u duelu s prvakom države.

Nije svejedno, istakao je, da li igrate pred punim ili polupraznim stadionom, jer su navijači uvijek bili dvanaesti igrač tima.

– Ne možemo poželjeti bolji početak sezone. Startujemo protiv Zrinjskog, koji je naša najbolja ekipa i igramo noćnu utakmicu. To je motiv svakom našem igraču da pokaže šta može. Nadam se da navijačima nećemo priuštiti stresove kao prošle godine. Vjerujem da ćemo sezonu početi puno bolje, a Slobodu uvesti u mirnu luku – izjavio je Ivetić.

Podsjetio je da je Sloboda dovela 13-14 novih igrača i da je sve trebalo upakovati u jedan tim.

– Svi oni moraju znati da su došli u veliki klub i da moraju ispuniti dug prema klubu i navijačima. Domet ove ekipe ne mogu komentirati, ali kao kapiten ću reći da moramo dati maksim, jer to traži publika. U tom slučaju nećemo imati lošu sezonu kao lani – zaključio je kapiten Ivetić.

Utakmica Sloboda – Zrinjski igra se u subotu od 20 sati.

Na vrh