Aktuelno

Bosanci i Hercegovci u Austriji pomažu Krajini, za 24 sata prikupili više od 47.000 eura

Humanost naših građana nebrojeno se puta pokazala u teškim situacijama, a posebno se humanošću može pohvaliti naša dijaspora.

 

Tako su Bosanci i Hercegovci u Austriji svjesni da je potrebna pomoć ljudima u Unsko-sanskom Kantonu zbog poplava koje su zadesile Krajinu. Naša udruženja su na različite načine pokrenula akcije pomoći.

 

– Svi želimo pomoći na svoj način. U kontaktu sam sa našim udruženjima, ali i uspješnim pojedincima koji složno poručuju narodu Krajine da nisu sami. Humanitarno udruženje “4 Life” pokrenulo je akciju MI SMO UZ KRAJINU, BUDI I TI i za samo 24 sata skupilo je više od 47.000 eura.

 

Oni su organizovali akciju prikupljanja sredstava za osiguravanje pitke vode i hrane stanovništvu Krajine, koje je pogođeno poplavama. Svi zainteresirani koji žele uplate mogu realizirati putem:

PayPal: office@society4life.com http://paypal.me/society4life

 

Račun “4 Life” u Austriji: IBAN – AT40 1860 0000 1044 9825 BIC – VKBLAT2L Verwendungszweck: Poplave u Krajini / Projekt 0089

 

Također, u prodavnici suhomesnatih proizvoda Ferhatović u 15. Bečkom Bezirku od petka 19. maja bit će postavljene kutije za dobrovoljni prilog, gdje će prikupljena sredstva biti uručena poplavljenom području USK – kaže Hurem Avdić, koji je počasni član naših mnogobrojnih bh. udruženja u Austriji.

Na vrh