Zabava

Bliži se koncertni spektakl Tomislava Bralića i klape Intrade u Sarajevu

Samo Tomislav Bralić i klapa Intrade uspijevaju već više od deset godina koncertnim programom klapskih pjesama i dalmatinskih šansona rasprodati velike koncertne dvorane na našim prostorima. A ovog decembra, pred njima je prvi veliki koncert u Sarajevu koji će se održati 21. decembra u Domu mladih, s početkom u 20h.

Interes za njihov prvi sarajevski koncert je odličan, gotovo sve VIP ulaznice su već rasprodane, a i one iz drugih kategorija brzo nestaju, pa je ovo pravi trenutak da požurite po svoje ulaznice na prodajna mjesta na plato Skenderije, u Artikulaciju BKC i online na platformu Entrio.ba.

Kako se sve više bliži taj poseban dan kada će po prvi puta pjevati Sarajlijama, uzbuđenje u redovima Klape Intrade raste. Dečki priznaju i da su malo pod tremom, uzbuđeni, sretni i da jedva čekaju predstojeći koncert.

„Nadamo se da ćemo u Domu mladih svi skupa uživati i pivati zajedno. Raduje me sve to, svi se veselimo i brojimo dane do dolaska u Sarajevo”, naglašava Tomislav Bralić pred sarajevski koncert.

Decembar je inače poseban mjesec za Bralića i klapu Intrade, jer početkom decembra već punih 17 godina u Zagrebu održavaju svoj tradicionalni koncert u KC Dražena Petrovića – Ciboni. Ove godine, koncert će se održati 2. decembra, a svake se godine na ovom koncertu okupi po 10 hiljada fanova ne samo iz Hrvatske, već i susjednih zemalja, posebno Slovenije,  Austrije, Mađarske, Poljske i Njemačke. Nakon zagrebačkog koncerta, Bralića i klapu Intrade očekuje gust koncertni raspored sve do dolaska u Sarajevo.

Hitovi „Zora bila“, „Ne damo te pismo naša“, „Zalutali pogled“, „Ne mogu te prestat ‘jubit“,  „Našu pismu pivaju“, „Kapetane tribali bi doma“, „Neka ti bude postelja meka“ samo su neki od velikih hitova ovih velikana dalmatinske pisme koje će publika moći poslušati i u njima uživati 21. decembra u Domu mladih.

 

Na vrh