Kult(ura)

BKC Živinice: U četvrtak promocija knjige „Moj put” autora Mirsada Puzića.

U četvrtak, 12. maja 2022. godine, u Bosanskom kulturnom centru Živinice, sa početkom u 18.00 sati, bit će upriličena promocija knjige „Moj put” autora Mirsada Puzića.

Knjiga je izuzetno zanimljivo i poučno autobiografsko štivo, u kojem autor otkriva način svog poslovnog uspjeha i čitaocima daje odgovore na pitanja šta je sve uticalo na važne životne odluke. Odlazak iz Živinica sredinom osamdesetih godina prošloga stoljeća, život u Hrvatskoj, a potom razvijanje vlastitog biznisa u Njemačkoj, te borba sa teretima koje donosi život u egzilu, okvir je u kojem je Puzić odlučio da ispriča svoju priču. ‘Moj put’ nije priča radi priče – ona je većim svojim dijelom priručnik za život. Ona čitaoca uči kako da pobijedi teške situacije i da pronađe svoj put. Prva knjiga je na našem području koja govori o načinu kako u vrijeme pandemije COVID, a samim tim i u vrijeme drugih kriza, voditi svoj biznis i izbjeći neželjene posljedice.

 

O knjizi će govoriti: Enisa Alibalić, Kadrija Hodžić, Mehmed Pargan i autor Mirsad Puzić.

Promocija knjige ‘Moj put’ bit će upriličena u okviru Međunarodne likovne kolonije ‘Puzića kuća Živinice’, koja se od 10. do 13. maja 2022. godine, po treći put, održava u naselju Barice kod Živinica.


Komentari
Na vrh