BKC TK Tuzla: Sutra promocija romana “Adem praotac u nama” autora dr. Nezira Halilovića

02.06.2021. 


Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u četvrtak, 3. juna/lipnja 2021. godine, organizuje promociju romana “Adem praotac u nama” autora dr. Nezira Halilovića.
Roman “Adem praotac u nama” nas povezuje sa historijskim činjenicama vezanim za porijeklo ljudskog roda, u kojem nas autor podsjeća da se određene sudbine ponavljaju od vremena postanka prvog čovjeka i žene.
Autor knjige kaže da je knjiga nastala na osnovu dugogodišnjeg istraživanja stotina djela i historijskih izvora, pisana je u formi romana uz lagan i narodu razumljiv govor.
Cilj ovog djela jeste da čitaocu pruži što ljepši i potpuniji doživljaj našeg zajedničkog Praoca, kao i događaja koji su okarakterisali njegov život.
Dr. Nezir Halilović je profesor na IPF u Zenici i šef odjela za vjeronauku u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH.  Autor je, koautor i prevodilac više djela, a dio je uredništva časopisa za javnu, kulurnu i duhovnu afirmaciju „Novi horizonti“.
Promocija će se, u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama, održati u Plavoj sali JU BKC Tuzlanskog kantona u Tuzli sa početkom u 19 sati.
Promotori knjige će biti dr. Mustafa Prljača i dr. Selman Selhanović, koji su i njeni recezenti, a moderator će biti urednica izdanja mr. Tahani Komarica.
Nakon sutrašnje promocije, Bosanski kulturni centar TK 10. juna organizuje novu promociju knjige, kada će biti predstavljeno djelo Ćamila Durakovića “Srebrenica: Zaboravljeno obećanje”.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!