Aktuelno

BKC TK ove godine oborio rekord u posjećenosti i broju realiziranih događaja

Ova godina predstavlja jednu od najuspješnijih u poslovanju Bosanskog kulturog centra Tuzlanskog kantona. Tu instituciju kulture u 2017. godini posjetilo je oko 100.000 ljudi, koji su mogli uživati u više od 400 događaja što je ta kulturna ustanova ponudila svojim posjetiteljima, čime je oboren rekord u posjećenosti i broju realiziranih događaja.

Tuzlanska publika mogla je uživati u mnogim koncertima, predstavama, izložbama, ali i operi, baletu i mnogim drugim sadržajima.

Direktor BKC-a TK Edis Bajić u izjavi za Fenu izrazio je zadovoljstvo jer ta institucija kulture 2017. godinu završava s više od 400 realiziranih događaja, aktivnosti, projekata, sa svim prijateljima i partnerima.

– Imali smo veliki broj koncerata i festivala, tako da svi naši prijatelji, svi naši partneri su doprinijeli svom tom radu – kazao je Bajić.

Ove godine je BKC TK obilježio dvije decenije postojanja, stoga je građanima tokom 2017. godine bio ponuđen bogatiji program. Pravo osvježenje za tuzlansku publiku bilo je izvođenje opere.

– U 2017. godini možemo pored svih ovih 400 događaja izdvojiti operu “Zmaj od Bosne”, koja je nakon više od dvadeset i nešto godina došla u Tuzlu i Tuzlanski kanton. Tako da je to najznačajniji događaj u ovoj godini, a isto tako možemo reći za balet i Prve dane komedije koje je BKC uspostavio u BKC-u Tuzla – kazao je Bajić.

Iz menadžmenta te institucije najavili su mnogobrojne kulturne, muzičke, zabavne sadržaje i tokom naredne godine. Tuzlanska publika će u prvoj polovini 2018. godine moći uživati u koncertima Aleksandre Radović i Gorana Karana, a početkom ljeta i u operi “Hasanaginica”. BKC Tuzla radi i na produkciji prve tuzlanske opere, a u najavi je i trodnevni Sevdah fest.

Na vrh