Eventi

BKC TK i MOC “Lege Artis” koncertom za najmlađe obilježavaju Međunarodni dan djeteta

MOC “Lege Artis” i “Bosanski kulturni centar TK” povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta, 20. novembra 2023. godine organizuju koncert Dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla.

Koncert će biti održan u ponedjeljak 20. novembra 2023. godine u dnevnom terminu od 12.00 sati, a namijenjen je djeci iz predškolskih ustanova i najmlađoj djeci iz osnovnih škola.

Ulaz je besplatan, a poziv predškolslkim ustanovama i školama za prijavu prisustva koncertu je otvoren prije tri sedmice i do sada je potvrđeno prisustvo nekoliko stotina djece, koja će imati priliku uživati u koncertu prilagođenom njihovom uzrastu.

Organizatori su pripremili repertoar i prigodan program koji je namijenjen djeci iz predškolskih ustanova i najmlađoj djeci iz osnovnih škola (do 4. razreda).

Obilježavanje Međunarodnog dana djeteta ustanovljeno je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine sa ciljem da se na taj dan promovišu međusobna interakcija i razumjevanje među djecom, kao  i dobrobit djece u svijetu.

Na ovaj dan se skreće pažnja javnosti na obaveze društva prema djeci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se djeca suočavaju, a svoj doprinos u toj misiji će ovim koncertom dati i MOC “Lege Artis” i “Bosanski kulturni centar TK.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje i nauku Tuzlanskog kantona i ministra dr.sc. Ahmeda Omerovića.

JU BKC TK

Na vrh