Kult(ura)

BKC TK formirao vokalni ansambl, poziv za nove članove i dalje otvoren

JU Bosanski kulturni centar TK u okviru svojih programskih aktivnosti i rada na  promociji bh. kulture i muzike u okviru obilježavanja 25 godina djelovanja i postojanja pokrenuo je rad vokalnog ansambla koji je počeo sa radom početkom septembra 2022. godine.

Cilj pokretanja vokalnog ansambla  je ostvarivanje kulturnih i stvaralačkih potreba  kao i promovisanje vokalne muzike. Vokalni ansambl djelovat će kao nestandardni ansambl zbog ideje da se kao takav predstavi sa drugačijim načinom izvođenja kompozicija, „a capella“ i izvođenja kompozicija iz bogate narodne muzičke tradicije BiH, kao i pjesama svjetske baštine.

 

Obzirom da u Tuzli djeluje veliki broj horskih ansambala ukazala se potreba da se pokrene upravo jedan kamerni vokalni nasambl koji će po svom specifičnom zvuku biti drugačijih od ostalih ansambala u Tuzli.

Također, cilj je okupiti ljubitelje vokalne muzike i pjevanja koji će na specifičan način izraziti svoje glasovne mogućnosti. Vokalni ansambl JU BKC TK već priprema svoje prve nastupe koji će biti upriličeni za ne puna dva mjeseca. Planirano je da se nastupi i koncerti održavaju  kako u Tuzli, Tuzlanskom kantonu tako i u BiH, pa i šire.

 

JU BKC TK  poziv za članstvo u vokalnom ansamblu otvoren za sve one koji žele da budu dio ovog značajnog projekta. Audicije se održavaju utorkom i četvrtkom od 18,00 sati u JU BKC TK.

Na vrh