BKC TK: Duodrama ”Prah” 4. maja u Tuzli

29.04.2021. 


Maestralna duodrama ”Prah”, iz produkcije JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i UDU Altteatar Sarajevo, na sceni Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona u Tuzli bit će odigrana  u utorak 4. maja 2021. godine od 18.00 sati.

Nagrađivanu duodramu „Prah“, mađarskog autora Györgya Spiróa, režirao je Miralem Zubčević, a u ulogama je dvoje vrsnih glumaca Gordana Boban i Mirsad Tuka, koji igraju bračni par koji živi na rubu materijalne i moralne egistencije, te preko noći dolazi u nepoznatu situaciju, kada dobivši na lotu svi problemi koje su mislili da imaju postaju rješivi.

Tokom komada punog samorazotkrivanja, koje je nerijetko komično, svaki od dva lika (supruga i suprug) prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastiti suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa.

Kroz vrlo duhovite dijaloge predstava šalje poruku da je sreća u nama, te da je život lijep i bez miliona.

Ulaznice za predstavu se mogu kupiti u Marketing službi JU BKC TK po cijeni od 10,00 KM ili rezervisati putem telefona 035 / 311 070.

Prisustvo publike će biti organizovano u skaldu sa aktuelnim higijensko-epidemiološkim mjerama.

Gostovanje ove predstave u Bosanskom kulturnom centru Tuzla dio je potpisanog ugovora o saradnjji JU BKC TK i JU CKM Općine Centar Sarajevo.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!