Kult(ura)

BKC: Promocija romana „Grad u cvatu magnolije“, Mehmed Meše Pargana

U utorak 8. maja 2018. godine, u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla, sa početkom u 18.00 sati, bit će upriličena promocija romana „Grad u cvatu magnolije“ autora Mehmeda Pargana.

Knjiga govori o izgubljenoj generaciji, koju je rat u Bosni i Hercegovini izbacio iz uobičajene životne putanje, stavljajući pred nju iskušenja izbjeglištva, neostvarenih ljubavi, traganja za samima sobom, za slobodom… Priča o ratnoj i poslijeratnoj Bosni je tužna, ali ona je puna nade, vjere i snova o budućnosti. Rat nikome nije donio sreću. Ali, i u svojim nesrećama, širom svijeta ljudi porijekom iz Bosne i Hercegovine vode svoj život, ostavljajući jak trag i šaljući poruku da se zlo ipak može nadvladati, te da mu je jedina protuteža ljubav. Roman „Grad u cvatu magnolije“ je roman o ljubavi, o životu i nadi; roman o silovanim majkama, djeci rođenoj nakon čina silovanja; roman o ljudskom dostojanstvu i ponoru zla, sa kojim se čovjek suočava.

Predstavljanju knjige „Grad u cvatu magnolije“ autora Mehmeda Pargana, tuzlanskoj publici, prethodile su promocije u Holandiji, Švedskoj, Sloveniji i Austriji. Knjiga je objavljena 2018. godine u izdanju BMG Bosanska medijska grupa.

Na vrh