Sport

BK Zmaj od Bosne najuspješniji u BiH

Tokom proteklog vikenda u Bihaću je održana svečana Skupština Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj su dodjeljena priznanja najboljim takmičarima u tekućoj godini.

Tuzlanski Zmaj od Bosne je ponovo pobjednik Premijer lige BiH u zbiru bodova za mlađe kadete,kadete,juniore,elitu i žene.Ispred banjalučkog BSK i Rotacije, takođe Zmaj od Bosne je pobijedio u zbiru bodova za masterse(veterane) A,B,C kategorija.

 

1aa1ab1aa

“U konkurenciji 25 klubova u BiH, Zmaj od Bosne je proglašen najboljim klubom.Naš takmičar Kenan Mehmedović je ponovo pokazao da je bez premca u kategoriji kadeta, da je najbolji u Premijer ligi za 2020. godinu”, kaže nam Hajrudin Trle, trener i selektor reprezentacije BiH koji je dobio posebno priznanje od Biciklističkog saveza BiH za veliki jubile 50 godina aktivnog rada u biciklističkom sportu.

I to nije sve, jer je BK Zmaj od Bosne dobio priznanje za jednog od najboljih organizatora biciklističkih trka i pored izuzetno teske situacije zbog pandemije Covid -19.I pored tih teškoća uspjeli su organizovati tri trke, koje su se bodovale za Premijer ligu BiH, a jedna od njih je bila i državno prvenstvo i brdskom hronometru.

Sve ovo što postiže BK Zmaj od Bosne ne bi bilo moguće da se ne radi kvalitetno i to je jedan kompletan tim koji fukcioniše kao jedna porodica, na što su svi u klubu ponosni.

 

/Tim za medije/

 

Na vrh