– Arnautović je oglašen krivim što je, radeći kao direktor d.d. Centralno grijanje Tuzla, u toku 2018. i 2019. godine, iskorištavanjem svojih službenih ovlaštenja odgovorne osobe, pribavio drugim osobama korist u vidu protivpravnog zaposlenja, čime je počinio produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja – navodi se u saopćenju Općinskog suda Tuzla.

Za počinjeno krivično djela Arnautoviću je izrečena uvjetna osuda. Presudom je utvrđena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, dodaju iz Suda, koja se neće izvršiti ako optuženi u periodu od dvije godine po pravosnažnosti presude ne učini novo krivično djelo.

Podsjećamo, sud je optužnicu protiv i Arnautovića potvrdio 27. jula 2022. godine, a prvobitno se na ročištu održanom 12. septembra 2022. godine izjasnio da nije kriv. Sporazum o priznanju krivice između Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i optuženog zaključen je 26. septembra 2022. godine. Sud je na ročištu održanom 10. okotobra 2022. godine prihvatio sporazum o priznanju krivnje i prijedlog tužioca za izricanje krivičnopravne sankcije.