“Bio u Tuzli” Sulejmana Mulića Šulca – Obavezni dio biblioteke svakog Tuzlaka

07.04.2021.

Autor: radiokameleon.ba 


Ne može se baš za svaku knjigu koja je povezana sa Tuzlom napisati ovaj naslov, ali ovaj knjiga zaslužuje to, a sportskim žargonom rečeno … pa čak i više.

Sulejman Mulić Šulc jedan je od Tuzlaka koji je svima prepoznatljiv i koji svojim aktivnim životom i mladalačkim duhom bilježi mnoge dogodovštine iz svojih susreta sa mnogobrojnim ljudima.

Dio tih susreta Sulejman  Mulić sakupio je i u knjizi “Bio u Tuzli” u kojoj će čitaoci mogu da pronađu mnoštvo interesantnog sadržaja koji sigurno dobro dođe u ovo sumorno vrijeme.

Šulc u toku svojih svakodnevnih šetnji Tuzlom susreće pojedince sa kojima, vođen svojim dobronamjernim i poletnim duhom, priča i koje fotografiše te dio takvih susreta objavljuje na svom FB profilu, a i mnogo tih susreta je našao i svoje mjesto na gotovo 400 strana knjige “Bio u Tuzli.”

bio-u-tuzli

 

“Ja sam 17 godina pisao ovu knjigu. To je samo jedan dio onih sa kojima sam se susretao. Žao mi je što su mnogi od njih preselili i što neće biti u prilici da zateknu priče koje su napisane o njima. Kritike su vrlo pozitivne, jer je to priča o čovjeku i u tom kontekstu su i nastajale priče. Fotografije su nastajale u sasvim slučajnim susretima. Grad čine ljudi i važno je da budemo susretljivi u susretu sa drugima i da budemo radosni svakim novim poznanstvom,” ispričao nam je Sulejman Mulić Šulc.

Želja za susretima sa ljudima, iskreno radovanje i dobronamjernost koji su svojstveni za Sulejmana Mulića sada su dostupni i u knjiškoj formi i upravo to će ostati dokaz kroz vremena da je najvažnija stvar, bez obzira na sve druge aktuelnosti, ostati čovjek i gajiti plemenitost i brižljivost prema svima.

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!