BiH

BHRT i Pomozi.ba pokreću kampanju prikupljanja novca za stradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji

Potresne slike koje su proteklih sedmica preplavile svjetske medije ukazuju na to da će pomoć biti potrebna i narednih mjeseci, te da humanitarne akcije moraju biti kontinuirane.

Od 01.03. do 16.03. kampanju možete podržati uplatom na račune Pomozi.ba ili pozivom na broj 17006, a

16.03. na pozive gledatelja u emisiji Teleton na BHT1 javljat će se poznate ličnosti iz javnog života BiH.

BHRT će 16. marta na svim svojim platformama emitirati posebni program u kojem ćemo sadržajima ukazati na ljude u potrebi, promovirati humanitarne akcije koje su do sad provedene i udruženja i pojedince koji su u njima sudjelovali. Program će trajati od 20:00 do 23:00 sata, gledatelji, slušatelji i pratitelji portala i društvenih mreža BHRT-a moći će telefonski donirati novac za postradale, te ćemo na taj način okončati kampanju koja će trajati šesnaest dana.

Ovim putem također apeliramo na sve privredne subjekte i pojedince iz javnog života da budu pokrovitelji ili partneri ovog projekta, te da u skladu s mogućnostima izdvoje unaprijed ili direktno u programu određenu sumu novca, sudjeluju u programu, a sve s ciljem da bi se ukupna pomoć uvećala. Pozivamo vas da svojim autoritetom i učešćem pomognete ovu humanitarnu akciju.

Na vrh