Kult(ura)

BH film “Švedsko srce moje majke” od četvrtka u kinima

Nagrađivani film “Švedsko srce moje majke” od 03. februara će igrati u kinima širom Bosne i Hercegovine u distribuciji distributerske kuće UNA film.

 

“Švedsko srce moje majke” je film o majčinskoj ljubavi i prijateljstvu koje prevazilazi jezičke i kulturološke barijere,  upoznavajući nas i sa najskrivenijim ljudskim osjećanjima koje, u ovom slučaju, neprekidno ispunjavaju samo ljubav i nada za boljim i ljepšim sutra. Nakon bosanskohercegovačke premijere i specijalnih projekcija u Zenici i Kiseljaku, film će svoj život nastaviti u kinima, a publika u Bosni i Hercegovini sigurno neće ostati ravnodušna na svevremensku priču ispisanu perom nedavno preminulog bosanskohercegovačkog pisca Zilhada Ključanina u režiji Adisa Bakrača.

 

Producent filma je HEFT produkcija na čelu sa  producentom Almirom Šahinovićem, a glavne uloge ostvaruju Faketa Salihbegović-Avdagić, Nermin Omić, irina Dobnik, Armin Omerović, Aida Bukva i drugi.

 

Podsjećamo da je film “Švedsko srce moje majke” na 46. izdanju festivala  Mojkovačke Filmske jeseni osvojio dvije nagrade i to Faketa Salihbegović-Avdagić za najbolju žensku ulogu dok je Irina Dobnik osvojila specijalno priznanje za ulogu Ingrid, prijateljice glavne junakinje.

 

Na vrh