Sport

Bh. džudisti se pripremaju za velika takmičenja u Olimpijskom trening centru na Kosovu

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u džudou i članovi kluba ON1 za predstojeća velika takmičenja posljednjih dana se pripremaju na Kosovu.

 

– Naši prijatelji sa Kosova pozvali su nas na pripreme u svoj Olimpijski trening centar koji se nalazi u gradu Peć. Kosovski džudo i savez uživaju veliki ugled u svijetu. Driton Kuka je na čelu tima koji je za Kosovo osvojio tri olimpijske zlatne medalje i desetine svjetskih i evropskih seniorskih medalja, a najupečatljiviji trag je ostavila Majlinda Kelmendi, olimpijska pobjednica i višestruka svjetska i evropska prvakinja.

Stručnost, predanost, vrhunska organizacija i vrhunski sportski rezultat su donijeli Kosovu status jedne od najuspješnijih džudo nacija na svijetu. Na Kosovu smo odradili planirani dio priprema za ovaj dio godine. Vrhunski uvjeti za trening i gostoprimstvo naših domaćina uz osam dana zahtjevnih treninga na Kosovu zasigurno će doprinijeti poboljšanju forme i kvalitete naših takmičara – kaže Karim Hebib, prvi čovjek Džudo kluba ON1 koji se sa bh. reprezentativcima nalazi na pripremama na Kosovu.

 

Reprezentativce iz našeg kluba u narednom periodu očekuju i pripreme u Austriji, a nakon toga u februaru i početak nove takmičarske sezone.

Na vrh