Kolumne

BEZ dlake na jeziku piše Margit Tomik-Levy – IDITE VI, MENI SE NE ŽURI

Ovim našim bednicima, prikačenim na EU fondove, puna su usta blagodeti koje nam nudi Evropa. Nagovaraju nas i oni i ovi koje ja smatram okupatorima. „Evropa nema alternatvu“, „Evropa je put u bolju budućnost“, „Evropa i USA su naši najveći prijatelj“… usklikuju naši „dobročinitelji“ pa nam pošalju neviđeno nacisticko đubre Šmita, da nameće zakone kakvih nigde u svetu nema, da nameće federalnu vladu sastavljenu od domaćih veleizdajnika, kriminalaca i nacista, da prizna potpuno neregularne izbore, da vrši pritisak na Sud i Tužilaštvo…
Tim EU ovisnicima i gomili odabranih i poslušnih koji su se uhlebili u bespotrebnim međunarodnim organizacijama – je dobro. Imaju sigurnu platu i nije ih briga što nemaju svoju državu. Nevladine organizacije i slicne šicarđije koje vise po okupatorskim ambasadama i primaju redovneu platu iz EU, USA i drugih „dobrotvora“, uglavnom samo to i rade – primaju sigurnu platu. Građani ne vide nikakve pozitivne efekte od njihovih aktivnosti. Uglavnom brinu o LGBT populaciji i pišu smešna saopštenja 2-3 puta godišnje.
Te Forte, Kojevići, Ukovi, Čudićke, Mandići nam govore da EU nema alternativu iz udobnih salona USA ambasade, OHR-a, Satlerlanda… pa malo obilaze Skenderiju sa arapskim investitorima, sa digitronom u ruci i šacuju koliko će koštati rušenje sarajevske ikone, koliko će šeici investirati i koliko će gengi dobiti na peškeš za „dobre usluge“.
Lažu! EU ima alternativu. Ostati svoj na svome, bez te glomazne, spore, nefunkcionalne, licemerske, samouništavajuce birokratske mašinerije koja nikoga nije usrecila. Koga god su uzeli u svoje okrilje, gori je sto puta nego pre ulaska. Evo primer Mađarske, fašizam se ukorenio, Orban se zavadio sa celim svetom osim fašistickih država i Genocidnog isprdka. Situacija u državi mu je haoticna, skoro kao u Hrvatskoj.
Kažu, „Evropa i USA su naši najveci prijatelji“… Jesu, ali malo morgen. Vi imate pravo da zaboravljate, ali ja to pravo nemam. Kad nam je trebao prijatelj, kad su se JNA, srpsko-crnogorski dobrovoljci i razularene četnićke bande rasporedile i ukopale oko najvecih bosanskih gradova, oni su nam 10 januara 1992-ge uveli embargo na oružje. K`o fol, Jugoslaviji iako su i njihovi najgluplji politicari znali da se JNA priklonila Srbiji i da imaju oružja da se pobiju i ratuju deset godina sa celom Evropom a ne sa razoružanom BiH. Ti „najveci prijatelji“ su nas prekrižili, kao remetilacki faktor na bludnom telu kurve Evrope. Što pre nam Karadžić i Milošević dođu glave pre će odnosi u Evropi biti skladniji, ma haman idilicni. Evropa nije guzicom mrdnula da nam pomogne. Poslali su odvratnu crkotinu Miterana u julu 1992-ge koji je u zgradi UNPROFORA jasno stavio do znanja da je Francuska vekovni prijatelj Srbije. Kao, šta fali što vas gruvaju sa brda, što nemate vode i struje, što ste gladni, što se granatiraju bolnice, pali Vjecnica… strpite se malo, brzo će sici oni o`zgor i poklati vas. Toliko o njihovom prijateljstvu.
Ovim uhlebima su sigurno prijatelji i imaju racuna da ih hvale. Meni nisu i nikada neće biti. Za mene su i EU i USA neprijatelji i prezreni okupatori. Da, da – okupatori. Ako neko dođe u našu državu i ima veća prava od nas građana, ako ima pravo da podržava najgori kleronacisticki ološ, žmuri na njihovu korumpiranost pa čak ga i potiče (organizuje prelet kriminalca Isaka & sina u nametnutu Trojku), suspenduje ustav, menja zakone, nameće promene izbornog zakona na dan izbora – šta je drugo nego svirepi okupator. Hej ljudi, pa gde to još ima legitimnog predstavljanja, gde ima da možeš birati samo iz reda svog naroda. Da glas extremnih desničara vredi desetine glasova normalnih građana ili ako baš hocete, Bošnjaka. Kako bi bilo da Marfi to provede u svojoj državi. Da Talijani biraju svog legitimnog, crnci svog, Kinezi svog, Apaći da biraju Đeronima… Pa izbio bi im opet građanski rat. Ratovali bi Istok i Zapad, svak sa svakim.Ne može to naravno u USA ali mi smo okupirani, može šta god tom smrdljivom skotu padne na pamet.
EU uslovljava pridruživanje uglavnom besmislenim reformama. Naši kleronacisti to usvajaju reda radi a ni u primisli im nije da išta menjaju. Sve te reforme su kozmeticke i duboko birokratske. Navaljace nam golemu administraciju koja nam se ionako na vrh glave popela. Neverovatno je čime se ti mazlumi bave. Hej, u sve se mešaju, hoce i da zabrane klanje i sušenje stoke za zimnicu, da određuju standarde za preradu mesa u našim dvorištima. Ma ko će našem čoveku zabraniti da pravi stelje, suđuke, kobasice… hoće da zabrane i pravljenje rakije za sopstvene potrebe. Mogu vala „dobrom dečku“ Dini Slini Konakoviću, meni neće. Sušicu meso a peći ću i rakiju, zainat.
Okupator mirno gleda kako fašisticki krkan u entitetu natopljenom krvlju nevinih civila, najdrskijom krađom dobija izbore, ruši ustavni poredak BiH, donosi secesionisticke zakone jedan po jedan a sad proglašava gebelsovski zakon po kojem je mišljenje zločin. K`o fol, primitivno nacističko kopile iz OHR-a je zabrinuto i ono nešto osuđuje. Ima sve mehanizme da ga odstrani iz političkog života, strpa u zatvor i njega i njegove ađutante Kajganića, Stevandića i Nešića. No, neće hajvan to nikada uraditi. To je plan rasturanja BiH a on, maloumni Marfi i Satler su realizatori. Suport na terenu im je veleizdajnička, besramna Trojka.
Taman posla da žudim za državama gde se spaljuju svete knjige drugih naroda, gde radiš 10 sati šest dana u sedmici a kad odeš na bolovanje dobiješ otkaz, gde ti prvi komšija ne zna ime ni nakon deset godina, gde usred bela dana ubijaju cigane (halál a cigányoknak), gde je u državne institucije zabranjen ulazak cukama, mačkama i pokrivenim ženama … vi idite tamo, meni se ne žuri.
Slika nema veze sa tekstom. Ona je za one kojima je mrsko čitati više od naslova a ujedno i da se naslađuju nevoljama Dine Sline Lažova. Davno sam, pre dve godine pisala da znam ko mu je iz SDA upisao borački staž u vreme kad je SDA sve svoje proglašavala herojima odbrane.
Na vrh