Politika

Bešlagić zvanično pristupio Našoj stranci

Bivši načelnik Tuzle i guverner Tuzlanskog kantona, dugogodišnji član i potprdsjednik SDP-a BiH, Selim Bešlagić, od večeras je zvanično član Naše stranke.

Čin potpisivanja pristupnice, koju mu je uručio predsjednik naše stranke Predrag Kojović, obavljen je u Kongresnoj dvorani hotela „Tuzla“ u Tuzli, gdje su večeras održani izbori za novi Gradski odbor Naše stranke.

– Poslije vanrednog kongresa SDP-a BiH, gdje sam bio kandidat za predsjednika, ni s kojeg nivoa ove stranke nisam pozvan ni na razgovor. Ja nisam izdao SDPBiH, niti ideju socijaldemokratije. Izdali su je oni koji su koalirali s nacionalnim strankama. Ideje Naše stranke se podudaraju s mojim i ja pozivan sve građane Tuzle i druge, koji su apstinirali na izborima, da se priključe Našoj stranci i da zajedno pobijedimo i stvorimo državu po mjeri svih ljudi – rekao je Bešlagić.

Naglasio je da ne želi poziciju ni na jednoj izbornoj listi, nego će svojim političkim iskustvom i znanjem pomoći mladima da privuku što više pristalica i promijene stanje u društvu, naglasivši da od svih članova Naše stranke očekuje naporan i težak rad kako bi se izborili za poziciju s koje mogu uticati na mijenjanje svijesti i odnosa u društvu.

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović rekao je da je izuzetno zahvalan Bešlagiću, jer je ovo ponašanje koje smatra najpatriotskijim u ovom trenutku da bi se nešto uradilo za BiH kako bi se sa scene skinuli nacionalisti.

– Izuzetno sam ponosan što je Bešlagić prepoznao Našu stranku kao mjesto koje nije kompromitirano i koje ima moralni kredibilitet, ali i principijelnost – kazao je Kojović.

Ovom činu u Tuzli prisustvovali su brojni članovi užeg rukovodstva Naše stranke iz Sarajeva, Tuzle, Gračanice, Zenice i drugih mjesta, ali i nekih drugih partija građanske orijentacije.

Inače, za novu predsjednicu Gradskog odbora Naše stranke Tuzla izabrana je Olivera Sadiković, dok su potpredsjednici Mirjana Fares i Jasmin Alić. Osim njih, u Gradski odbor tajnim glasanjem izabrano je još 12 članova.

Na vrh