– Jadan pokušaj manipulacije još jadnijeg rukovodstva SDP-a.

Žalba je uložena Sudu BiH na raniju Odluku CIK-a zbog odbijanja ovjere moje kandidature, a ne na Odluku CIK-a kojom se ovjerava lista kandidata iz reda konstitutivnih naroda – koja je donesena kasnije (prvo se ovjeravaju kandidati pojedinačno, a onda se ovjerava lista kandidata). To iz razloga jer ja ne osporavam pravo bilo kojeg građanina da se kandiduje – uključujući i one koji pripadaju konstitutivnim narodima.

Ja sam osporio odluku kojom se onemogućava moja kandidatura zbog etničke pripadnosti u konkretnom slučaju.

 

Dakle, lista kandidata iz reda konstitutivnih naroda je ovjerena od strane CIK-a, na nju nije uložena žalba sa moje strane, procedura može da se nastavi (ako neko drugi nije uložio žalbu – a koliko znam nije).

Zapravo se radi o tome da SDP nema potpise koje je obećao prezentirati javnosti kao dokaz da imaju većinu u Predstavničkom domu, pa moju žalbu koja nema nikakve veze sa ovjerom liste kandidata iz reda konstitutivnih naroda koristi kako bi javnost doveo u zabludu, a sebe slagali da su “jaki”. Ima li kraja u samoponižavanju ovih ljudi? Jadno! Ne potcenjujte narod! – napisao je Begić, inače zastupnik DF-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, na svom Facebook profilu.