Business

Beč jako važna destinacija za menadžment MAT-a (VIDEO)

Od 27. aprila Wiz air će s Međunarodnog aerodroma Tuzla uspostaviti let za Beč, a direktan let za austrijsku prijestonicu od izuzetnog je značaja za potencijalne putnike, jer sa bečkog aerodroma mogu koristiti letove za sve evropske i svjetske destinacije.

Od kraja aprila, ponedjeljkom, srijedom i petkom, bit će uspostavljena redovna-avio linija s Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović je kazao da je Beč jako važna destinacija za menadžment Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT).

– Evo 19 godina kako postoji Međunarodni aerodrom Tuzla intencija sve i jednog menadžmenta je bila da se uspostavi ta linija Tuzla-Beč. Izlaskom prema Beču svi naši potencijalni putnici, građani Tuzlanskog kantona, Federacije, a i šire će moći sa bečkog aerodroma hvatati konekcije za druge aerodrome kako u Evropi, tako i čitavom svijeta – naveo je on.

Osim toga, ova linija je značajna i s aspekta velikog broja iseljenika s ovog područja, ali i susjednih zemalja koji žive i rade u Austriji.

– Mi smo i u prošlosti pokušavali, trudili se da uspostavimo tu liniju. Nažalost, imali smo jako loše slotove, neke okolnosti nam nisu išle na ruku. Nadam se da ova linija sa avio-kompanijom Wiz air će zadovoljiti sve naše potrebe i imat ćemo svi benefite, kako MAT, tako i naš strateški partner Wiz air, a i naši potencijalni putnici – kazao je Karasalihović.

Na ovaj način Wiz air nastavlja širiti svoju mrežu linija iz BiH, nudeći u ovoj godini 15 linija do osam zemalja dostupnih sa dva bh. aerodroma.

Na vrh