Lični stav

Baš onako ljudski: Žarko Vujović – REIS KAVAZOVIĆ JE DOBAR ČOVJEK.

Predsjednik Skupštine Tuzlankog kantona Žarko Vujović (DF) podijelio je svoje mišljenje o napadima na Reisu-l-ulemu Husein ef. Kavazovića, koje je onako, kako bi mi  to rekli … baš ljudski, pa ga zato i dijelimo sa vama …

 

Gore od laži je ne reći istinu u pravo vrijeme.
Možda je još gore ne iskazati svoj stav ili mišljenje o stvarima koje se dešavaju u našem društvu, a koje zlonamjerni jedva čekaju da ovo naše društvo još više podijele i zatruju.
Mnogo se zadnjih dana diglo prašine oko izjave reisa Kavazovića. U društvu kakvom živimo ona je pogodna da mnogi je tumače i komentarišu.
Svoj sud ću zadržati za sebe, ali ono što ću ovdje napisati je moj lični osjećaj i baziran je na činjenicama koje su poznate. Osjećam i obavezu i dužnost da to kažem bez obzira kako to neko mislio i tumačio.
Iskušenja kroz koja prolazimo kao i naše ponašanje i djela koja iza toga slijede, govore kakvi smo karakteri i ljudi – dobri ili nismo dobri, loši.
Moja spoznaja o iskušenjima kroz koje je prošao gospodin Kavazović u ratu kao zarobljenik i muftija naročito 1995 godine – Kapija, Srebrenica kao i reis povodom incidenta na ukopu žrtava genocida u Srebrenici kod mene su stvorili čvrsto uvjerenje:
REIS KAVAZOVIĆ JE DOBAR ČOVJEK.
Na vrh