Sport

Banovićanke Orlovima slomile krila: Musić briljirala u finalnoj utakmici Kupa BiH

Košarkašice ŽKK RMU Banovići odbranile su titulu osvajačica Kupa BiH. Pehar su zadržale u Banovićima nakon teške utakmice protiv Orlova, koja je završila rezultatom 83:67.

Gošće iz Banja Luke pružile su jak otpor furioznim Banovićankama. U prvoj polovini Jurčenkove košarkašice su potpuno dominirale, ali su izabranice Aleksandre Mušić u trećoj četvrtini stvari uzele u svoje ruke i ozbiljno zaprijetile domaćim igračicama. Tome svjedoči i rezultat 15:22 iz tog perioda koji su one riješile u svoju korist.

Iskustvo Banovićanki je u posljednjem periodu odigralo glavnu ulogu gdje su uspjele ostati smirene i kada su se Banjalučanke približile rezultatski na svega 8 poena razlike. Poeni sestara Zubac, Latinke Dušanić, kapitenice Lačić i najefikasnije igračice finalne utakmice Danire Musić odveli su Banovićanke do pobjede.

I Orlice su zadovoljne svojim nastupom.

Čestitam svojim igračicama na kvalitetnoj igri. Svjesni smo da su Banovićanke bile favoritkinje, ali sam ponosna na njih jer su pružile jak otpor i pokazale da se mogu nositi s kvalitetnom ekipom kakva je ekipa Banovića. Čestitam i njima na tituli”, rekla je trenerica Orlova, Aleksandra Mušić na press konferenciji nakon utakmice.

Danira Musić je briljirala u finalnoj utakmici Kupa BiH. Upisala je 27 poena, 8 skokova i 4 asistencije.

Hvala mojim saigračicama na doprinosu ovoj tituli. Sretna sam što smo ostvarili jedan od naših ciljeva za ovu sezonu i što je titula ostala u Banovićima“, rekla je Musić.

Osim Musić, među Banovićankama su se istakle Nikolina Zubac sa 19 i Maja Ščekić za 15 postignutih poena. U gostujućoj ekipi najbolja je bila Milica Zeljković koja je ubacila 25 poena, a pratila ju je Nataša Šobot sa 17.

Utakmici su prisustvovali predsjednik KS BiH Mirza Teletović koji je pobjednicama uručio medalje, te legenda bh. ženske košarke Razija Mujanović koja je kapitenici Banovića predala pobjednički pehar. Na tribinama su sjedili i generalni sekretar KS BiH Amer Čolan, proslavljena bh.košarkašica Mara Lakić Brčaninović, čovjek koji je historiju Banovićke košarke stavio među korice knjige “Košarka u Banovićima” Zdenko Tadić, te predstavnici kantonalne i općinske vlasti.

Još jednom publika u Banovićima je pokazala koliko cijeni uspjeh svojih košarkašica i bila šesti igrač s tribina, te su skupa s njima slavili još jedan veliki uspjeh banovićke košarke.

Na vrh