BiH

BANJA LUKA NSRs danas usvaja Izborni zakon Rs i pravi novi državni udar!

Predsjedik Narodne skupštine Republike srpske Nenad Stevandić izjavio je jučer da će biti usvojen izborni zakon Republike srpske.

Posebna sjednica Narodne skupštine Rs na čijem predloženom dnevnom redu su Prijedlog izbornog zakona Republike srpske, Prijedlog zakona o referendumu i građanskoj inicijativi, kao i Zaključni izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine, biće održana danas u Banjaluci.

Predsjedik Narodne skupštine Republike srpske Nenad Stevandić izjavio je jučer da će biti usvojen izborni zakon Republike srpske.

– Narodna skupština će usvojiti svoj izborni zakon. Ostavićemo dovoljno vremena kolegama iz FBiH da u kontaktu sa faktorom iz Republike srpske vidimo da li možemo naći zajednički sadržilac koji će onemogućiti intervencionizam, napraviti izborni zakon po volji građana BiH, provesti izbore – rekao je Stevandić.

Usvajanje ovog zakona koji nije kompatibilan sa Izbornim zakonom BiH je svojevrsno državni udar, te će sigurno Ustavni sud BiH imati posla u ovom slučaju, a moguće su i nove odluke Christiana Schmidta.

Na dnevnom redu posebne sjednice su i Prijedlog odluke o sastavu delegacije Narodne skupštine u Parlamentarnom forumu Srbija – Republika srpska, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o radu – po hitnom postupku, te Prijedlog zakona o imunitetu Republike srpske.

Na vrh