BiH

BANJA LUKA Mediji u Rs najavljuju hapšenje Dodika, dok nadležni prijete: Svako ko to pokuša, biće eliminisan!

Javni servis RTRs koji je pod apsolutnom kontrolom Milorada Dodika i SNSD-a, objavio je večeras da “nakon infomacija koje su stigle do predsjednika Rs da se sprema njegovo hapšenje i da će čak biti upotrebljeno oružje u slučaju otpora”, ministar unutrašnjih poslova Rs Siniša Karan kaže da će svaki takav pokušaj MUP spriječiti.

Karan je rekao da je Dodik “već godinama najugroženija ličnost” i da MUP pruža maksimalnu zaštitu u smislu fizičkog obezbjeđenja, ali i reagovanja na sve upućene prijetnje koje, kako je naveo, nisu rijetkost.

– Na svaku smo reagovali i eliminisali ih, i ove prijetnje najozbiljnije shvatamo. Procjenjujemo i preduzimamo i preduzećemo sve adekvatne mjere i bićemo i jesmo i sada smo garancija bezbjednosti predsjednika Republike – kazao je Karan, prenosi RTRs.

On je naveo da su prošle godine “imali desetak napada različite vrste i upućenih prijetnji prema predsjedniku”, te da su “spremni da odgovore i na najnovije prijetnje hapšenjem”.

– A to, što prijetite da ćete uhapsiti Milorada Dodika…prijete mi. Informacija, da su mi poručili, da ukoliko moje obezbjeđenje pruži njima otpor da će pucati u mene. Јa im kažem da ćemo pružiti otpor – rekao je jučer Dodik.

– Svako ko se drzne da na bilo kakav protupravni način priđu predsjedniku Republike, biće eliminisan. U tom pravcu ne mogu da ugroze njegovu bezbjednost – poručio je Karan, prenosi SB.

Na vrh