Sport

Baljić debituje na klupi Tuzla Cityja i nada se pobjedi

Novi trener Tuzla Cityja Elvir Baljić debitovat će u subotu protiv Zvijezde 09 i zadatak mu je da ekipu dovede do nove, sedme prvenstvene pobjede.

Susret osmine finala Kupa BiH protiv Veleža posmatrao je iz lože stadiona Tušanj i stekao je prvu sliku o ekipi koju će voditi u Premijer ligi BiH.

– Najvažnije je da smo pobijedili. Vjerujem u ovu ekipu, ima kvalitetnih pojedinaca. Dobro stojimo na tabeli, dat ćemo sve od sebe da zadržimo tu poziciju – kazao je Baljić na današnjoj konferenciji za novinare u Simin Hanu.

Debi očekuje vrlo uzbuđen, jer je s ekipom odradio tek jedan trening, a danas će drugi.

Dogodi li se da dvije vodeće ekipe u prvenstvu kiksaju, a imaju teške protivnike, Tuzla City pobjedom može ponovo izbiti na čelo prvenstvene tablice.

– Iako na tabeli stojimo dobro siguran sam da nas protiv Zvijezde 09 čeka teška utakmica. Želimo ući maksimalno disciplinovano i nadam se trijumfu – optimist je Baljić.

Uime igrača na “presici” je govorio branič Borislav Terzić, koji, kao i Baljić, predviđa tešku utakmicu bez obzira na to što je protivnik posljednjeplasirana ekipa prvenstva.

– Ulazimo u utakmicu kao i na prethodnim, s ciljem da pobijedimo i tako treneru Baljiću poželimo dobrodošlicu. Svi znamo da u Realu ne može igrati svako. Vjerujem da od njega možemo puno naučiti – istakao je Terzić.

Utakmica Tuzla City – Zvijezda 09 igra se u subotu od 15.30 sati.

Na vrh