Bakir Musić viceprvak BIH u višeboju za 2021 i Emi Mešković bronzama medalja

04.10.2021. 


U subotu, 02. 10. 2021. godine  na atletskom poligonu stadiona Koševo odrźano je Prvenstvo BiH u višeboju, na kome je nastupilo i 5 članova AK Sloboda Tehnograd /Bakir Musić i Elma Hasanbašić u petoboju u konkurenciji dječaka i djevojčica, Ema Mešković, Ema Halilović i Nudżejma Vrabac u troboju u konkurenciji pionirki/.

Titulu viceprvaka BiH u petoboju za 2021 u konkurenciji dječaka osvojio je Bakir Musić koji je pobijedio u disciplinama 100 m i skoku u vis dok je druga mjesta osvojio u skoku u dalj i trci na 1000 m, te je  u bacanju kugle zauzeo 3 mjesto.

Ema Mešković je osvojila bronzanu medalju u troboju u konkurenciji pionirki gdje je nastupila u disciplinama 60 m, skoku u dalj i bacanju kugle.

EMA MESKOVIĆ - BRONZA U TROBOJU

Ema Mešković

Povodom obilježavanja Dječije nedjelje u TK, AK Sloboda Tehnograd je planirao organizovati brojne aktivnosti, počev od atletskih treniga sa djecom iz  JU OŠ “Tušanj”, obdaništem “Dječiji kutak”,  Dječijem obdaništem u Živinicama,   Festivalom dječijeg sporta, inkluzivnim atletskim treninzima sa članovima udruženja Hrabro srce. Ove aktivnosti podržane su od Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK za 2021 godinu i Ministarstva za kulturu i sport TK, kao i grada Tuzla. Napominjemo, da je projekat “Dječija atletika” program Svjetske atletike koji ima za cilj uključivanje što većeg broja djece osnovnoškolskog i predškolskog uzrasta.

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!