Audicije za prijem novih članica i članova u Mješoviti hor “Lege Artis” Tuzla

03.10.2021. 


Kao i svake godine, Uprava  UG Muzičkog obrazovnog centra Tuzla odlučila je raspisati audiciju za prijem novih članica i članova u Mješoviti hor „lege Artis“ Tuzla.

Ovaj put za razliku od prethodnih godina audicija će se održati u jednom terminu i to 04. oktobra 2021. godine u vremenu od 17-19h.

Iako je pandemija zaustavla sve vidove muzičke umjetnosti članice i članovi Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla dovijali su se na sve načine poštujući mjere koje je donosio krizni štab držati probe i najgore vrijeme kako bi muzička umjetnost opstala ali i kako bi sugrađanima koji vole i poštuju klasičnu horsku višeglasnu muziku, kojih nije malo što su pokazali i prethodni koncerti olakšali brigu i odveli u neki imaginarni svijet koji muzika čovjeku donosi.

Na audiciju se mogu prijaviti i pojaviti sugrađani uzrasta od 16 godina pa na dalje koji vole, žele i imaju vrijeme za dolazak na redovne probe kao i koncerte i odlaske na takmičarske festivale gdje Mješoviti hor redovno dolazi sa nagradama. Kandidati koji budu pristupali audicijama ne moraju imati ranije iskustvo pjevanja u horovima niti formalno muzičko obrazovanje. Na audiciju kandidati pristupaju samostalno gdje se od strane dirigenta provjeravaju muzičke sposobnosti i određuje glas ukoliko je kandidat/tkinja uspješo položila audiciju.  Probe Mješovitog hora održavaju se dva puta sedmično i to u periodu od 19 do 20:30 svakog ponedjeljka i četvrtka. Dirigent Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla je Jasmin Hasić magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja.

Mješoviti hor „Lege Artis“ Tuzla dobitnik je 12 međunarodnih nagrada i trofeja sa raznih međunarodnih festivala profesionalnog karaktera ali i utemeljitelj dvije vrlo značajne manifestacije koje veličaju muzičku umjetnost i horsko pjevanje Međunarodni horski šampionat „Lege Artis“ i Tradicionalni Novogodišnji koncert.

U narednom periodu Mješoviti hor „Lege Artis“ nastupit će na vrlo značajnim manifestacijama u gradu Tuzli na tradicionalnoj manifestaciji klasične muzike Notama kroz svijet, zatim održati koncert u okviru svečane sjednice Gradskog vijeća Tuzla povodom 2. oktobra Dana oslobođenja grada Tuzle, te na poziv Planinarskog društva Konjuh iz Tuzle obilježiti 70 godina postojanja ovog društva

Sve informacije i zakazivanje termina zainteresovani građani mogu obaviti putem broja telefona(viber/whats up) Sekretara MOC „Lege Artis“ Tuzla, gospodina Draženka Čivčića 061-101-520BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!