Atletičarima Slobode dvije titule na Prvenstvu BiH u brzom hodanju

26.04.2021. 


Na  Prvenstvu Bosne i Hercegovine u atletici u brzom hodanju i na 10.000 m u seniorskoj i juniorskoj konkurenci, koje je u nedjelju održano u Sarajevu, članovi Atletskog kluba “Sloboda – Tehnograd” Nejla Kamerić i  Adi Nurkanović  osvojili su titule državnih prvaka za 2021. godinu.

Seniorsku titulu prvakinje BiH za 2021. godinu osvojila je Nejla Kamerić, čime je odbranila prošlogodišnju titulu seniorske prvakinje.  U istoj discipline srebrnu medalju osvojila je  također, takmičarka tog kluba Amna Murić.

Na pobjedničko postolje po osvojenu zlatnu medalju stao je  član AK “Sloboda-Tehnograd” Adi Nurkanović koji je ubjedljivo pobijedio u trci na 10.000 m  za juniore.

Pored osvojenih zlatnih i srebrenh medalja i  titula državnih prvaka, ovo takmičenje ujedno je bilo i  Prvenstvo Federacije BiH za 2021. u brzom hodanju na 10.000 m, čime su i takmičari Slobode ponijeli i  epitet prvaka i viceprvaka  Federacije BiH za 2021 godinu, saopćeno je iz AK Sloboda Tehnograd.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!