Sport

Atletičar Hajrudin Vejzović odbranio titulu državnog dvoranskog prvaka na 60 m

Juče je Zenici održano Državno atletsko prvenstvo  u disciplinama 60 m i 60 pr za kategorije mladjih juniora i juniora, na kome  su nastupili  i atletičari AK „Sloboda-Tehnograd“ Hajrudin Vejzović koji je nastupio u konkurenciji junira u  trci na 60 m, te Edhem Vikalo u konkurenciji mladjih juniora u disciplinama 60 m i 60 m prepone.

U juniorskoj utrci na 60 m Hajrudin Vejzović je osvojio I mjesto sa rezultatom 7:10 s, odbranivši titulu  dvoranskog juniorkog prvaka BiH.

U konkurenciji mladjih juniora Edhem Vikalo se okitio bronzanom medaljom u disciplini 60 m prepone sa istrčavši rezultat 10:22 s, dok je  u utrci na 60 m osvojio IV mjesto sa rezultatom 7:54.

Drugog dana dvoranskog prvenstva koje će se održati sutra (nedjelja 03. februar), predviđeno je takmičenje u skoku u dalj   i troskoku, gdje će nastupiti Hajrudin  Vejzović u disciplini skok u dalj za juniore, Mirza Kasumović u troskoku u kategoriji juniora, te Smajo Ibrahimović u skoku u dalj u konkurenciji mladjih juniora.

Prema Kalendaru takmičenja ASBIH za 2019. godinu, 10 februara će se u Istanbulu održati Balkansko dvoransko prvenstvo na kome će nastupiti Hajrudin Vejzović.

Na vrh