Aktuelno

Apokaliptične scene u turskom Hatayu: Zgrade u potpunosti sravnjene sa zemljom (FOTO)

Najmanje 1.014 osoba je poginulo, a 5.385 je povrijeđeno nakon što su Tursku danas pogodila dva zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru

Nakon dva razorna zemljotresa, 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru, koji su u ponedjeljak pogodili južne dijelove Turkiye, u gradu Hatayu došlo je do velikog razaranja, javlja Anadolija.

U distriktu Antakya, u Hatayu, usljed zemljotresa urušula se i državna bolnica, a na ovom području je veliki broj stambenih objekata sravnjen sa zemljom.

Na snimcima koje je dronom zabilježila ekipa Anadolije moguće je vidjeti apokaliptične prizore, sa velikim brojem urušenih višespratnica. Na snimcima se mogu vidjeti građani koji su uspjeli napustiti svoje domove.

Na terenu je veliki broj ekipa AFAD-a, UMKE-a, hitne službe, policije, žandarmerije i vatrogasne službe.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je jutros jug Turkiye. Sa epicentrom u gradu Kahramanmarasu, zemljotres se osjetio u deset turskih gradova. Najmanje 1.014 osoba je poginulo, a 5.385 je povrijeđeno.

Potom je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru pogodio distrikt Elbistan, također u Kahramanmarasu na čijem području je registrovan i jutrošnji zemljotres.

 

( foto – Erçin Ertürk – Anadolu Agency )

 

 

Na vrh