Zabava

Amir Misirlić predstavio album „S čime da rimujem ljubav”

Amir Misirlić je u svijetu popularne muzike poznat i prepoznat kao novinar i publicista, te autor brojnih knjiga koje se bave temom popularne muzike. Međutim, manje je poznato da je on u tom svijetu popularne muzike prisutan i kao autor. Autor je tekstova koje su pjevali mnogi. Od Tife do Halida Bešlića, od Deena do Hanke Paldum, od „Crvene jabuke” do Almira Ajanovića.

Na današnjoj promociji Tempo Digital je predstavio nešto posve novo na domaćoj sceni – prvi album Amira Misirlića. Neke od pjesama koje je Amir pisao naprosto nisu bile pjesme koje bi mogle biti otpjevane, a on je htio da ih predstavi publici. Zato je odlučio da ih sam, kako kaže, izgovori. Kaže da ne pjeva, da ne recituje nego da govori svoje stihove.

„Neke su pjesme sa jasnom adresom, a neke su tek mutna sjećanja na davne ljubavi.” – kaže Amir – „Neke od ovih pjesama su nastale namjenski kao Generacijo, dobra mi budi, Četiri godišnja doba te Zašto žene duže žive. Neke su već otpjevane ili će tek biti otpjevane, ali bilo mi je žao da ih ne ponudim publici u onom obliku kako ih ja vidim. Svako ko je ikada napisao stih ili dva zna za tu želju da svoje pjesme vidi okupljena na jednom mjestu. Nekada sam priželjkivao da objavim zbirku poezije, ali mislim da je ovako puno bolje”.

Album se sastoji od osamnaest pjesama nastalih u prethodnih četrdeset godina. Muziku za sedamnaest od osamnaest pjesama uradio je Almir Ajanović, a muziku za jednu pjesmu uradio je Slaviša Guja. Almir Ajanović i Damir Bećić su uradili aranžmane za sve pjesme. Sa albuma su već predstavljene „Ako se ikad sa tebe skinem”, „Privid sreće (Novogodišnja)”, a nedavno i naslovna pjesma „S čime da rimujem ljubav”.

Na vrh