Tuzlanski kanton

Amir Hasičević: Većina u Skupštini TK štiti krivotvoritelje diploma

Skupština Tuzlanskog kantona nije izglasala inicijativu Amira Hasičevića, zastupnika Naše stranke, koju je uputio Uredu za borbu protiv korupcije Tuzlanskog kantona da krene u sveobuhvatnu reviziju diploma zaposlenih u kantonalnim institucijama, kantonalnim javnim preduzećima, ustanovama, zavodima i upravnim organizacijama.

 

 

Tim povodom Amir Hasičević je rekao:

„Skoro svakodnevno slušamo o osobama s krivotvorenim ili kupljenim diplomama koje obavljaju poslove u državnim službama, javnim preduzećima i drugim institucijama. Građani sve više izražavaju nezadovoljstvo i strah prema institucijama, ustanovama i licima koja im pružaju usluge zbog sumnje da nemaju odgovarajuća znanja i stručnu spremu. Opravdano postavljaju pitanja ko ih to liječi, ko obrazuje njihovu djecu itd.

Jedan od prvih zadataka trebao bi biti razotkrivanje onih koji su diplome krivotvorili, ili dobavili na nezakonit način. Samo tako možemo vratiti povjerenje građana u sistem, ali i povećati dogovornost javnih službenika i kvalitetu njihovog rada. Nažalost, Skupština TK je danas pokazala da ustvari takve štiti.”

Na vrh