Sport

Amila Bećirović predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu

Seniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine i članica Kluba ritmičko-sportske gimnastike „Sloboda“ Tuzla Amila Bećirović će zajedno sa trenericom Svitlanom Tinjić predstavljati Bosnu i Hercegovinu na SVJETSKOM PRVENSTVU ritmičke gimnastike za seniore koje se održava 14.-18. Septembra u Sofiji (Bugarska).

Za Amilu će ovo biti prvi nastup na Svjetskom prvenstvu, ali ukupno čak treći nastup na velikom takmičenju, prethodno je Bosnu i Hercegovinu predstavljala na juniorskom Evropskom prvenstvu u Kijevu 2020. godine i na seniorskom Evropskom prvenstvu u Tel Avivu 2022. godine.

Amila je svoj put u ritmičkoj gimnastici počela sa 7 godina, kada je pokazala veliko interesovanje i ljubav za ovaj sport, i već tada je sanjala o nastupima na velikim takmičenjima, na terenu koji dijeli sa najboljima u ovom sportu. Amila je svojim trudom i upornošću, uz pomoć trenerice Svitlane Tinjić, uspjela ostvariti svoj san! Ono što je gledala kao mala djevojčica na internetu sada postaje stvarnost i ona je dio toga.

Ovaj put nije nimalo lagan, uloženo je puno truda, rada, vremena i odricanja. Sav taj uloženi trud se isplatio, posebno smo ponosni na to što je Amila svojim prethodnim rezultatima, tačnije ostvarenim rezultatom na kvalifikacionom Evropskom prvenstvu u Tel Avivu, osigurala plasman kao jedina predstavnica naše zemlje na Svjetskom prvenstvu u Sofiji.

 

 

Amila će na ovom prvenstvu nastupiti sa sva 4 rekvizita, što predstavlja poseban izazov. Nakon nastupa na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu u junu ove godine, odmah su počele pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo u septembru. Amila je zajedno sa trenericom Svitlanom trenirala tokom čitavog ljeta, sa samo jednom kraćom pauzom od 5 dana. To predstavlja relativno kratak period za uvježbavanje 4 vježbe, međutim nadamo se da će sve proći u najboljem redu i našoj Amili želimo puno sreće na Svjetskom prvenstvu!

Ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su pomogli I podržali naše pripreme I odlazak na ovo Svjetsko prvenstvo, prije svega zahvaljujem se Ministarstvu za kulturu  sport I mlade TK,  Gradu Tuzla i Sportskom centru Mejdan koji su nama omogučili pripreme, takođe Sportskom Društvu SLOBODA  i pojedinim donatoram.

Ovo je veliki uspjeh za naš klub, Grad Tuzlu, Tuzlanski kanton i Bosnu i Hercegovinu.

Komentari
Na vrh