Sport

Amila Bećirović predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Valenciji

Seniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine i članica Kluba ritmičko-sportske gimnastike

„Sloboda“ Tuzla Amila Bećirović će zajedno sa trenericom Svitlanom Tinjić predstavljati Bosnu i Hercegovinu na SVJETSKOM PRVENSTVU ritmičke gimnastike za seniore koje se održava 23.-27. augusta u Valenciji (Španija). Amila je nakon odličnog nastupa na Evropskom prenstvu u Baku ostvarila je plasman za ovo Svjetsko prvenstvo i kao jedina predstavnica Bosne i Hercegovine predstavljati će državu na smotri najboljih svjetskih gimnastičarki.

 

Amila Bećirović i trenerica Svitlana Tinjić u Valensiju putuju u nedjelju gdje će na Svjetskom prvenstvu nastupiti u konkurenciji 230 gimnastičarki iz 62 zemlje.

Amila je i prethodne godine na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu ostvarila plasman za učešče na Svjetskom prvenstvu za seniore u Sofiji kao jedina predstavnica države. Za Amilu Bećirović će ovo biti drugi nastup na Svjetskom prvenstvu.

Svemu ovomu pethodilo je puno truda, rada, vremena i odricanja. Sav taj uloženi trud se isplatio. Nakon nastupa na Evropskom prvenstvu u Baku u maju ove godine, odmah su počele pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo. Amila je zajedno sa trenericom Svitlanom Tinjić trenirala tokom čitavog ljeta a imali su i pripreme u Ulcinju gdje su imali po 4 treninga dnevno.

Amila će na ovom prvenstvu nastupiti sa sva 4 rekvizita, što predstavlja poseban izazov, međutim nadamo se da će sve proći u najboljem redu i našoj Amili želimo puno sreće na Svjetskom prvenstvu!

Ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su pomogli i podržali naše pripreme i odlazak na ovo Svjetsko prvenstvo, prije svega zahvaljujem se Ministarstvu za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona, Gradu Tuzla i SKPC Mejdan koji su nama omogučili trenažni proces.

Na vrh