Sport

Amer Bećirović dvostruki prvak BiH u kategoriji mlađih juniora

22. i 23.06.2024. godine Atletski klub „Sloboda – Tehnograd“ Tuzla bio je domaćin i tehnički organizator Pojedinačnog prvenstva BiH za mlađe juniore/ke na kojem je nastupilo više od stotinu takmičara iz dvadesetak atletskih klubova. Nakon prvog dana kada smo zbog nevremena koje je pogodilo grad Tuzla praćen kišom i ledom danas su prema pravilima ASBiH i Svjetske atletike odrẓ̌ane sve discipline koje su bile na programu.

 

Atletičari AK Sloboda Tehnograd imali su izuzetno uspješan nastup. Amer Bećirović je dvostruki prvak BiH u disciplinama 2000m SC i 800m. Ema Mešković je osvojila titulu prvakinje BiH u disciplini 400m sa istrĉanim novim ličnim rekordom. Ena Bećirović je prvakinja u disciplini 800m i viceprvakinja u disciplini 400m. Viceprvak BiH je i Nikola Pavljašević, koji je osvojio drugo mjesto u trci na 1500m. Nudžejma Vrabac je osvojila srebrnu medalju u disciplini 400m prepone i bronzanu u disciplini 100m prepone. Muris Ahmetović osvojio je bronzanu medalju u trci na 2000m SC.

U bacanju kugle Arnela Dropić osvojila je bronzanu medalju, bronzani je i Adnan Džibrić u skoku u vis, te Benjamin Topčagiĉ koji je bronzane medalje osvojio u trkama na 100 m 200 m i 400 m.

Lične rekorde ostvarili su i Ahmed Hodžić, Imad Isabegović  i Muhamed Karaĉ.

Treba istaći i da je van konkurencije održana seniorska trka na 100m u kojoj su nastupili Mahir Kurtalić, Bakir Musić, koji je istrčao novi lični rekord u ovoj diciplini i Edhem Vikalo.

Čestitamo svim sportistima i klubovima koj su uzeli  učeŝĉe na ovom takmiĉenju i ostvarili plasmane.

Sljedeći vikend u Zenici će biti održano i pojedinačno prvenstvo BiH za seniore, gdje atletičare AK „Sloboda – Tehnograd“ Tuzla očekuju nova odličja i borbe za titule prvaka BiH.

Na vrh