Tuzla

Ambasadorica Švedske u BiH, Nj.E. Helena Lagerlöf sastala se sa gradonačelnikom Tuzle, dr. sc. Zijadom Lugavićem

Ambasadorica Švedske u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Helena Lagerlöf, tokom današnje nastupne posjete gradonačelniku Tuzle, dr. sc Zijadu Lugaviću, predstavila je aktivnosti koje Švedska provodi u Bosni i Hercegovini. Fokus razgovora bio je na pitanjima od zajedničkog interesa, posebno u područjima energetske efikasnosti, ljudskih prava, naglašavajući prava žena i rodnu ravnopravnost.

Gradonačelnik Lugavić je čestitajući gošćama današnji praznik, istaknuo već uspostavljene prijateljske odnose sa Švedskom. Naglasio je da je na nivou Grada Tuzle usvojeno nekoliko strategija i akcijskih planova, poput Gender akcionog plana, te za ranjive kategorije, mlade, djecu, osobe treće životne dobi, Rome. Istaknuo je da to pokazuje i dokazuje da je Grad Tuzla grad zajedničkog života, ljubavi, poštovanja prava svih građanki i građana, grad antifašizma, grad u kojem želimo napraviti što bolji ambijent za život.

Ambasadorica Lagerlöf i gradonačelnik Lugavić naglasili su važnost jačanja veza i saradnje u cilju unapređenja kvaliteta života građana Tuzle.

U pratnji ambasadorice Lagerlöf sastanku je prisustvovala politička savjetnica, Maja Milavić, kao i saradnici gradonačelnika, sekretar, Almir Šuta i pomoćnica za Službu za kulturu, sport, mlade I socijalnu zaštite, Asja Redžić.

Grad Tuzla

Na vrh