Politika

Alma Kratina (DF) – KO JE ŠTITIO INTERESE ZEMLJE NA SAJMU U MOSTARU?

Ili možda bolje pitanje;
Je li neko glasno reagovao na skandalozne izjave ” davno potvrđenih lažnih prijatelja zemlje ” na sajmu koji se naziva sajmom privrede?
Mostar , okupljanje , sajam privrede i privrednih u sjeni političkih tema , potvrđeno po ko zna koji put , bez izgleda da će se ukazati kritičko sagledavanje ustorije bez kojeg nema suočavanje sa istinom i pomirenja.
Sajam privrede kao pozirnica za izražavanje političkih stavova , i po ko zna koji put skandalozno negiranje genocida od strane Vučića i Dodika.
Bosna i Hercegovina kao ” nijemi posmatrač” koji čeka oslobođenje od zlokobni težnji koje se protežu još od agresije i nastavljaju tražiti puteve i u miru na svim mogućim i nemogućim mjestima.
Ova zemlja treba sajam privrede na kojem ” ne rastu” retrogradne politike ,i na kojem ne šetnju oni koji atakuju na suverenitet zemlje , nego ljudi koji istinski nude mogućnosti za privredni prosperitet .
Očigledno , organizatori sajma mudro šute i pod plaštom otvorenog ponižavanja žrtava od strane Srbije I RSa idu ka svojim ustanovljenim ciljevima uz podršku iz Hrvatske.
Groteskno , u tom cijelom ambijentu ” proviruju sa pričom o nikad boljem sajmu privrede”, oni koji u ime trojke sjede na ministarskim pozicijama na razini države i Federacije.
Uostalom to i nije čudo jer su davno najavili da neće insistirati na nekim važnim temama oko kojih se sa HDZom i SNSDom ne mogu dogovoriti , a to znači po ovome što vidimo , da će mirno posmatrati negiranje genocida.
Nastavljaju principijelno baš kao što ljetos učiniše i na sastanku u Konjicu.
Na vrh