BiH

Aleksandar Trifunović u novoj epizodi CatPatrole

Glavi i odgovorni urednik BUKA magazina, Aleksandar Trifunović bio je novi gost kod Mirele Biković u CatPatroli.

Jedna od tema o kojima je Trifunović govorio u ovom gostovanju bio je video zapis „Hejt SLOVEni, još ste živi?“ koji je ove godine u mjesecu aprilu snimio magazin BUKA, a šest mjeseci nakon emitovanja još uvijek je aktuelan.

Govor mržnje u Bosni i Hercegovini veoma je specifična tema jer većina naših građana iznoseći svoje negativne stavove o drugom i drugačijem brani se činjenicom da je to njihovo pravo na slobodu govora.

Izostavljena odgovornost mladih generacija o zajedništvu, sugerisanje mladima o neprijateljima u društvu, da li im se daje prilika za zajedništvo; samo su neke od tema o kojima je Trifunović govorio.

Mi smo od mladih napravili veće nacionaliste od nas, a uporno teret odgovornosti zbog toga prebacujemo na mlade što je katastrofa“, rekao je Aleksandar Trifunović.

Obzirom da je slogan magazina BUKA „Dajte šansu mozgu“, u ovoj epizodi zapitali smo se jesu li građani u Bosni i Hercegovini spremni dati šansu mozgu ?

Jesu li građani spremni prepoznati i odreagovati na laži u vijestima te snositi odgovornost samog širenja takve vijesti ?

Odgovore na ova pitanja, o lažnim vijestima, govoru mržnje, odgovornosti i našoj stvarnosti, te mnogim drugim zanimljivim temama o kojima nam je govorio Aleksandar Trifunović pogledajte u video zapisu CatPatrole.

Na vrh