Aktuelno

Aktivnosti Klinike za zarazne bolesti u povodu obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a

Prvi decembar/prosinac, Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a, obilježava se svake godine s ciljem podizanja svijesti o pandemiji ovog oboljenja, uzrokovanoj širenjem HIV infekcije.

Ove godine, u povodu obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a, Savjetovalište za dobrovoljno, povjerljivo i besplatno savjetovanje i testiranje na HIV i virus C hepatitisa

Klinike za zarazne bolesti UKC Tuzla, u saradnji s asocijacijom Margina, te uz učešće udruženja studenata “BOHEMSA” u petak,  1. decembra  na  Kapiji,  u  Tuzli,  organizirat  će  savjetovanje  i  testiranje  na  HIV  i  hepatitis,  uz  podjelu  promotivnog materijala.

Također, 01. decembra, Savjetovalište za dobrovoljno, povjerljivo i besplatno savjetovanje i testiranje na HIV i virus C hepatitisa Klinike  za  zarazne  bolesti  UKC  Tuzla  ,  organizirat  će  tradicionalno,  cjelodnevno, dvadesetčetvoročasovno, besplatno, anonimno savjetovanje i testiranje na HIV i hepatitise.

Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a obilježava se od 1988.  godine, na inicijativu Svjetske zdravstvene organizacije prvog dana u mjesecu decembru, s ciljem da se različitim aktivnostima i medijskim događajima podigne svjesnost javnosti o HIV/AIDS-u,  kao i solidarnost prema oboljelima.

Na vrh