AK”Sloboda-Tehnograd” Titula pionirskih ekipnih prvaka BiH u krosu

13.04.2021. 


Jučer, je Brčkom u tehničkoj organizaciji AK “Cross” održano Ekipno prvenstvo BiH u krosu na kome su nastupili i najmladji članovi AK “Sloboda Tehnograd”. Titulom ekipnih prvaka BiH za 2021. godinu, okitila se ekipa pionira AK “Sloboda Tehnograd” u sastavu Nikola Pavljašević, Imran Babajić i Kerim Halilović. U konkurenciji pionirki AK “Sloboda Tehnograd” osvojila je 3 mjesto a ekipu su sačinjavale Ema Mešković, Ema Halilović, Semina Mujanović, Ajna Nezirovac, Nudžejma Vrabac i Aiša Suljić. Takodjer, 3 mjesto osvojila je ekipa AK “Sloboda Tehnograd” u konkurenciji dječaka u sastavu Bakir Musić, Adem Šarić i Luka Matuzović.
Elma Hasanbašić i Berina Husić su nastupile u kategoriji djevojčica ali zbog nedolaska naše dvije prijavljenje takmičarke izostao je ekipni plasman, mada je Elma Hasanbašić pored Nikole Pavljašević koji je pobijedio u pojedinačnoj konkurenciji osvojivši 1 mjesto, osvojila izvanredno 2 mjesto.

U sveukupnom plasmanu muška ekipa AK “Sloboda-Tehnograd” osvojila je titulu viceprvaka BiH u krosu za 2021, godinu, dok su djevojke osvojile 5 mjesto.

Jučer, je naš najbolji atletičar Rusmir Malkočević otputovao na sedmodnevne pripreme u Makarsku gdje će trenirati zajedno sa reprezentativcima Hrvatske, kako bi već u maju startovao na međunarodnim takmičenjima na kojima će pokušati ispuniti olimpijsku normu.
Obzirom, da je Hajrudin Vejzović atletsku 2021 godinu, započeo postavljanjem novog državnog rekorda za mlađe seniore, nadamo se da će i za njega ova godina biti uspješna jer ga očekuju nastupi na Evropskom prvestvu U-23, Mediteranskom prvenstvu U 23, Timskom prvenstvu Evrope, Prvenstvu Balkana, dok će se Edhem Vikalo boriti za ispunjenje norme za nastupe na Svjetskom i Evropskom juniorskom prvenstvu. Pored standardnih reprezentativaca Malkočevića, Vejzovića i Vikala, ove godine status reprezentativaca očekuju Omar Džanić, Adi Nurkanović , Bakir Musić i Nejla Kamerić.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!