Sport

AK “Sloboda-Tehnograd” – Titule državnih prvaka za 2022 za Emu Mešković i Nikolu Pavljašević

 

Na pojedinačnom prvenstvu BiH, za dječake i djevojčice (2007. godište i mlađi) održanom u nedjelju u Zenici uspješno su nastupili atletičari AK “Sloboda Tehnograd”.

Osvojene su dvije nove titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Najbolja u disciplini 300 m je Ema Mešković koja pobijedila sa rezultatom 43,43 s, a najbolji u diciplini 1500 metara stipl je Nikola Pavljašević sa rezultatom 4:59,35 s,  koji je nakon osvojene titule državnog prvaka u kategoriji pionira  u disciplini 1000 m , danas dodao i  titulu državnog prvaka  na 1500 m s stipl.

 

Bronzane medalje su osvojili Ena Bećirović u trci na 600m, te Ismihan Muratović u troskoku.

Atletičari AK “Sloboda Tehnograd” osvojili su i tri četvrta mjesta, Luka Matuzović u disciplini 300m, Amer Bećirović u disciplini 600m, te Ismihan Muratović u skoku u vis, dok je Nudžejma Vrabac u trci na 300 m  zauzela 8 mjesto.

 

Ema Mešković i Nikola Pavljašević su višestruki prvaci Bosne i Hercegovine i mlade atletske nade koje stasavaju u Atletskom klubu “Sloboda Tehnograd”, a njima se prdružuju i Ena Bećirović i Amer Bećirović koji su  medju najperspektivnijim mladim teniserima u Bosni i Hercegovini, koji svojim ovogidšnjim nastupim doprinose promociji obilježavanja 75 godina uspješnog postojanja i rada AK Sloboda Tehnograd.

 

Komentari
Na vrh