Sport

AK „Sloboda-Tehnograd“ – Osvojene medalje na Međunarodnom atletskom dvoranskom mitingu

U subotu (08.12. 2018) u Beogradu je održan  „III Medjunarodni atletski mitingu budući šampioni“ na kome su učešće uzeli i članovi AK „Sloboda-Tehnograd“. Takmičenje je održano u  atletskoj dvorani AK „Partizan“ na kome je učestvovalo preko 1100 takmičara iz  Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

AK „Sloboda-Tehnograd“ predstavljali su IMRAN BABAJIĆ  kategorija Atletska škola – C cicibani– dvoboj (50m – dalj),  EMIR HUSAGIĆ, MATEO ŠIMIĆ, EMA MEŠKOVIĆ i ISMIHAN MURATOVIĆ – kategorija   Atletska škola A – dvoboj  (50 m, dalj), BAKIR MUSIĆ – kategorija  Mlađi pioniri – 60 m dalj, 200 m,  HAJRUDIN VEJZOVIĆ i EGON SAVIĆ – kategorija – Juniori –  60 m, 200 m

U konkurenciji mladjih pionira Bakir Musić je osvojio dvije medalje od čega jednu srebrnu u trci na 60 m, te bronzanu u skoku u dalj.

Naš najbolji junior Hajrudin Vejzović se takodjer, okitio sa dvije medalje i to srebrom u trci na 200 m, te bronzom u trci na 60m.

Vejzović 200 m 2 mj

Već narednog vikenda naše takmičare očekuje nastup na dvoranskom atletskom mitingu u Novom Sadu.

Kao jedan od kandidata za nastup na Ljetnim olimpijskim igrama koje će se 2020 godine održati u Tokiju, naš najbolji senior u disciplini 400 m prepone, Rusmir Malkočević je otputovao na jednomjesečne pripreme u Makarsku, gdje će trenirati sa reprezentavcima Hrvatske.

Na vrh