Sport

AK „Sloboda-Tehnograd”: Osvojene medalje na Državnom dvoranskom atletskom prvenstvu u Zenici

U  subotu i nedjelju u Zenici  je održano Dvoransko atletsko prvenstvo BiH, na kome su nastupili i atletičari-ke AK „Sloboda-Tehnograd“.  Prvog dana takmičilo se u disciplinama 60 m i 60 m prepone, a drugog u skoku u dalj i troskoku.  Titule  dvoranskih prvaka BiH za 2018. godinu iz AK „Sloboda-Tehnograd“ osvojili su Hajrudin Vejzović u disciplini 60 m  sa rezultatom 7:24, s, u kategoriji juniora,  i Bakir Musić koji je pobijedio u dvije discipline i to 60 m i 60 m pr. Titule viceprvaka BiH  osvojili su Ervin Rahmanović koji je bio drugi u disciplinama 60 m i 60 m prepone.

ak slo

Drugog dana takmičenja u skoku u dalj viceprvaci BiH postali su Bakir Musić u kategoriji pionira u skoku u dalj, kao i Hajrudin Vejzović u skoku u dalj, koji je preskočio daljinu od 6,40 m, ostvarivši  svoj lični rekord.

ak sl

Pored osvajača medalja  na takmičenju su nastupili naši cicibani Ema Mešković i Emir Husagić, kao i Smajo Ibrahimović koji je nastupio  u kategoriji mladjih juniora u skoku u dalj

Prema Kalendaru takmičenja ASBiH za 2018 godinu,   takmičari -ke AK „Sloboda-Tehnograd” će 10. marta  nastupiti na Pojedinačnom prvenstvu BiH u krosu koje će se održati u  Brčkom.

Na vrh