Sport

AK Sloboda – Tehnograd: Nastup na 13. Medjunarodnom atletskom mitingu „Berba grožđa i Bože Gagro”

Jučer je u Čitluku, održani 13. Medjunorodni atletski miting „Berba grožđa i Bože Gagro”, na kome je nastupilo više od 500 takmičara iz Bosne i Hercegovine i zemalja iz okruženja. Na Mitingu, su atletičari-ke AK „Sloboda-Tehnograd” ostvarili izvanredne rezultate. Hajrudin Vejzović i Bakir Musić su proglašeni takmičarima dana u kategoriji  seniora i pionira. Hajrudin Vejzović je pobijedio u dvije discipline 100 m i  memorijalnoj disciplini Mitinga skoku u dalj, skočivši svoj lični rekord sa daljinom od  6,74 m.

 

Titulu najboljeg pionira na Mitingu u Čitluku osvojio je jedan od naših najtalentovanijih takmičara Bakir Musić koji je osvojio 2 medalje od čega 1 zlatnu i jednu srebrenu, te 400 mj u trci na 400 m. . Zlatnu medalju Bakir Musić je osvojio u skoku u dalj, dok je disciplini 60 m osvojio 2 mjesto

BAKIR MUSIC - NAJBOLJI U KATEGORIJI PIONIRA - ČITLUK 2018

Bakir Musić – Najbolji u kategoriji pioniora – pobjednik  u skoku u dalj,  2 mj u trci na 60 m

Druga mjesta osvojili su Smajo Ibrahimović u skoku u vis u kategoriji mladjih juniora, Emir Husagić u kategoriji cicibana u trci na 60 m, dok su četvrta mjesta osvojili Imran Babajic u kategoriji Limači, Ema Mešković u trkama na 60 m i 300m, Abdulah Šiljić u bacanju kugle u kategoriji mladjih juniora, 4 mesto Edhem Vikalo u trci na 100 m u kategoriji mladjih juniora.

Već narednog vikenda prema Kalendaru takmičenja ASBiH u Zenici se održava Ekipno prvenstvo BiH za seniore-ke, na kome će  AK”Sloboda-Tehnograd” nastupiti u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na vrh