Sport

AK Leotar u ženskoj konkurenciji i Škola atletike Mostar u muškoj konkurenciji pobjednici KUP-a Bosne i Hercegovine za cicibane-ke za 2024

Jučer, je u  Tuzli na stadionu Tušanj odrẓ̌an KUP BiH za cicabane-ke na kome je nastupilo 18 bosanskohercegovačkih klubova.

Epitet najboljih ekipa i osvajaĉa KUP-a BiH za 2024 ponijele su: Škola atletike Mostar sa 137 osvojenih bodova za cicibane dok je u ẓ̌enskoj j konkurenciji prvo mjesto osvojila ekipa AK Leotar.

Druga mjesta osvojile su ekipe AK Bihać u muškoj konkurenciji sa 127 bodova, te AK Vogoŝća u ẓ̌neskoj konkurenciji sa 124 boda.

Treĉe mjesto u muškoj konkurenciji zauzela je ekipa AK Akademac sa 109 bodova, te Škola atletike Mostar sa 112 bodova.

U sveukupnom plasmanu u muškoj i ẓ̌enskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Školi atletike Mostar, drugo mjesto pripalo je AK Leotar, te treće mjesto AK Bihać

Čestitamo svim ekipama na ostvarenim plasmanima, i najiskrenije se zahvaljujem svim uĉesnicima, trenerima, roditeljima i saradnicima AK Sloboda Tehnograd koji su  jučer na temperaturi preko 30 stepeni doprinijeli da ovo takmiĉenje bude uspješno organizovano.

Pored uspješne organizacije KUP-a BiH za cicibane-ke  takmičari AK Sloboda Tehnograd nastupili su i na Medjunarodnom atletskom noćnom mitingu u Varaždinu  na kome su nastupili Bakir Musić koji je osvojio 4 mjesto istrčavši svoj lični rekord na 200 m sa vremenom 22:20 s.  U trci na 400 m u konkurenciji seniora nastupio je Amer Bećirović koji je osvoji 6 mjesto sa rezultatotm 51:55 s, dok je Amna Musić nastupila u konkurenciji U14 u disciplinama 60 m  osvojivši 5 mjesto sa rezultatom 9:01 s, te šesto mjesto u trci na  200 m  sa rezultatom 29:11 s.

Već sutra je AK Sloboda Tehngrad u saradnji sa JU Gradski stadion “Tušanj”  tehnički organizator manifestacije “FINALE MALI OLIMPIJSKIH IGARA U ATLETICI FEDERACIJE BIH” koje će početi u 14:00 h.

 

Na vrh