Tuzla

Aida Omerović donosi još jednu svjetsku nagradu u Tuzlu

Poznata tuzlanska frizerka i stilistica Aida Omerović (vlasnica i voditelj frizerskog salona „Aida“) na prestižnom svjetskom takmičenju „Osis + Made To Create Competition“ u organizaciji kompanije SCHWARZKOPF PROFESSIONAL osvojila je prvu nagradu u kategoriji “Women“ za 2021 godinu za područje Bosne i Hercegovine.

 

Aida je vrlo rado odvojila vrijeme za razgovor za boljatuzla.ba

bTZ –  Za početak pitamo Aidu gdje nalazi inspiraciju i odakle crpi snagu da i nakon dugogodišnjeg bavljenja ovim pozivom svaki put nas (ali ne samo nas) iznenadi nečim novim?

Aida: Iskreno moj posao je meni hobi 😊 Kažu da se savršenstvo postiže kada radiš ono što voliš … e mislim da sam ja to savršenstvo postigla. Takođe stalno sam na usavršavanju i dodatnim edukacijama, jer znanje je u principu stalno učenje. Seminari, radionice, usavršavanje … sve to konstantno i posjećujem i održavam da bi bila u trendu. To se evo sada sa ovom nagradom i dokazalo,  jer nas je ocjenjivao intenacionalni žiri sastavljen od „majstora struke“ iz 15 zemalja (s tim da nije bilo moguće glasanje za sunarodnjake) i ja sam u toj i takvoj konkurenciji osvojila prvo mjesto u konkurenciji WOMEN. Ponosna, a nego šta drugo 😊

 

bTZ – Možete li nam pojasniti sam princip ovog takmičenja?

Aida: Ljudi iz kompanije SCHWARZKOPF su napravili takmičenje bez striktnih uvodnih propozicija, nego je njih interesovalo a i to su ocjenjivali, naše viđenje trendi ženske frizure. Takmičenje je bilo u tri kategorije: Avatangarde, Color i WOMEN. Ja sam se odlučila za šišanje, zatim trend boja sa pramenovima oko lica i nazad undercut šišanje. Zatim sam odabrala sam stajling za model, šminku i fotografije. Model mi je bila naša Asja Zahirović koja trenutno živi u Beču, šminku je uradila Stella Petarmenec a fotografije Foto Blicko sve pod mojom supervizijom. (u prilogu su fotografije modela „prije i poslije“)

 

 

bTZ – Ovo nije prva, ali nadamo se ni zadnja prestižna nagrada koju ste donijeli u naš grad. Šta vam, evo nakon toliko godina znače te sve nagrade i priznanja.

Aida: Nagrade me podižu, daju mi dodatni poticaj i tjeraju na dalji rad i dokazuju (meni samoj) da je šteta odustati od ovog posla, koji toliko volim a i usrećujem svoje klientice.

 

bTZ – Kakva su vaša predviđanja i šta ćete vi preporučivati klijenticama kao trendi frizuru za ovu zimu?

Aida: Ove kasne jeseni i zime što se boje kose tiče totalno su IN neke nijanse boje bakra ili karamel uz uokvireno lice sa pramenovima. U principu sa manje kose, kratke frizurice undercut i duža kosa sa krupnim talasima,

 

bTZ – Koliko naše sugrađanke prate svjetske trendove kada su frizure u pitanju?

Aida: Naše sugrađanke prate i te kako modu, što mi je drago, tako da sve novo što donesem i usvojim sa nekih seminara ,mogu odmah da i u praksi primjenim.

 

bTZ – Kažu da muzičari bez obzira na sve, nikada „ne ostave mikrofon“ i bave se pjesmom na ovaj ili onaj način, do kraja života, a kakva je situacija sa frizerima?

Aida: Frizeri uglavnom rade sve dok mogu, jer naš posao je kreativan, zabavan, tako da je nama teško otići baš u pravu MIROVINU.

 

Inače dobitnici nagrada na ovom SCHWARZKOPF-ovom takmičenju bi trebali putovati u London, ali pandemija je poremetila planove tako da se još  uvijek sa sigurnošću ne zna gdje će putovati ove godine, Aida se nada da je to Berlin, a mi se nadamo još nekim nagradama i prijatnim druženjima sa njom i ekipom frizerskog salona „Aida“ koji se nalazi u novom tržnom centru na Slatini.

 

 

Sva prava pridržana. (boljatuzla.ba) Dozvoljeno preuzimanje uz OBAVEZAN link i navođenje – boljatuzla.ba – HVALA

Od sagorijevanja masti do boljeg zdravlja zuba: evo šta se dešava ako pijete zeleni čaj svaki dan


Komentari
Na vrh